.Ногоон вандуйны зутан шөл Орц: Лаазалсан ногоон вандуй, ургамлын тос, гурил, сүү, давс
Лаазалсан ногоон вандуйг нухаад сүүн сүмстэй холино.Сүүн сүмс бэлтгэхдээ тосонд гурилаа хуурч халуун сүүгээр шингэлээд 10-15 минут чанана.Дараа нь сүмсээ шүүж шөл юмуу халуун сүүгээр шингэлээд давсаар амт оруулна.Таваглахын өмнө шөлөндөө цөцгийн тос нэмэх ба тавганд нухаагүй вандуй хийж дээрээс нь зутан шөлөө аягална.Тавганд хийх вандуйн хэмжээ нь хоолны 2-3 халбага байна.
1таваг шөл хийхэд орох орц:
Лаазалсан вандуй -800гр Ургамлын тос 2-3 халбага Гурил-2 халбага Сүү-2 аяга
|
. 2011-04-17 -
g zavaa uren bj nadad sain handaj bsand tani mash ih bayrlaj bn